Over Budget Advies


Budget Advies heeft het doel mensen te helpen met hun geldzaken en te helpen financiële vrijheid te creëren. Dit word gedaan op een neutrale wijze en de informatie is dan ook uitsluitend informatief.

Het advies dat word gegeven is voor een deel gebaseerd op de 10 principes uit het boek “The Richest Man of Babylon” of dus De Rijkste Man van Babylon. Het boek komt uit 1926 en het verhaal speelt zich af in het oude Babylon. Dit boek behandeld een aantal simpele vuistregels om je financiën op order te houden. Het verhaal speelt zich dus af in het verre verleden maar dit betekent niet dat het vandaag de dag niet meer actueel is. De auteur heeft de lessen juist in die tijd geschreven om aan te tonen dat dit tijdloze principes zijn. Ze zijn dus ook vandaag en morgen nog erg goed toe te passen en uit te voeren.

Het advies onderverdeeld in de hieronder genoemde 10 principes: de 10 principes van vermogensgroei.
Deze principes zijn gekozen om de informatie duidelijk te categoriseren zodat jij als bezoeker makkelijk de informatie kan vinden die jou het beste op weg helpt naar financiële vrijheid. 

De 10 principes:

  1. Betaal jezelf eerst
  2. Beperk je uitgaven
  3. Vermenigvuldig je vermogen
  4. Bescherm je vermogen voor vermindering
  5. Maak je huisvesting een waardevol bezit
  6. Garandeer een inkomen voor de toekomst
  7. Werk aan verrijking
  8. Leef om te leven
  9. Leef zonder schuld
  10. Voor niets gaat de zon op

 

Deze principes helpen jou om je geldzaken in orde te maken en vooral te houden, om vervolgens financiële vrijheid te creëren. Nu zul je zien dat veel van de principes met elkaar te maken hebben en dat ze ook vaak samenvallen. Dit is ook de bedoeling want het laat namelijk zien dat financiële vrijheid niet op zichzelf staat. De 10 principes van vermogensgroei zijn onderdeel van een levensstijl.

Vandaar dat het sterk aangeraden word om de principes samen toe te passen. Echter, omdat ze elkaar volgen, zul je merken dat alle principes meehelpen om voor jou deze levensstijl te creëren en je dus op weg helpen naar financiële vrijheid.

De hoop is dat de inhoud van deze site je helpt om jouw financiële doelen in het leven te bepalen en natuurlijk om deze te behalen. Graag horen we dan ook van jou of dit zo is, en zo niet, hoe we het kunnen verbeteren. Zodat de site voor jou echt een toevoeging is.

Mocht je iets willen vragen, melden, delen, etc. kan dit altijd door ons een bericht te sturen via de site of door te mailen naar contact (at) budget-advies.info