3 Bespaartips die je Vandaag nog kan Toepassen | Budget Advies - Alles Over Besparen en Financiële Vrijheid

3 Bespaartips die je Vandaag nog kan Toepassen


In deze post bespaartips die je makkelijk in het dagelijkse leven kunt toepassen en misschien zelfs vandaag nog. Veel mensen vinden dat geld moet rollen. Vooral de talloze reclameberichten die we tegenkomen willen ons dit laten denken. Maar stiekem hoeft dit helemaal niet. Er zijn maar weinig dingen die we echt nodig hebben en deze hoeven vaak ook helemaal niet duur te zijn. Gebruik deze bespaartips om minder te kopen. Als je dan toch wat koopt, om dan te besparen.

 

Besparen door “Nee” te zeggen

De eerste van de bespaartips is om af en toe eens “nee” te zeggen. Een goed begin is een nee sticker op de brievenbus. Vooral geen reclame meer want daar is er al genoeg van. Deze stickers kun je gratis afhalen bij de gemeente. Nu zijn er ook betaalde mogelijkheden om deze sticker te verkrijgen maar dit is dus zeker niet nodig. Ook zijn er veel gemeentes die deze stickers gratis versturen maar dat is niet overal in Nederland. Kijk even wat voor jou het handigste is om een “nee” sticker te krijgen.


Een andere manier om “nee” te zeggen is om bijvoorbeeld eens niet aan de sponsorloop van de buurjongen mee te doen. Of om niet te doneren aan een goed doel bij de collectant. Ik wil niet zeggen dat we geen goede doelen meer moeten steunen maar het kan ook selectief en prima online, via een sms, of door iets van een goed doel te kopen.

Wat natuurlijk ook erg goed werkt is om een keer “nee” te zeggen tegen jezelf. Als je zin hebt om iets te kopen en jezelf gewoon verteld dat je het niet doet.

 

Besparen door spullen te lenen

Als je spullen leent kun je makkelijk geld besparen. Van je familie of je vrienden kun je vaak genoeg lenen. Een goed voorbeeld zijn bordspellen die je toch samen speelt en dus niet iedereen apart thuis hoeft te hebben. Andere producten zijn bijvoorbeeld gereedschap dat ook vaak wel iemand heeft, en je uiteindelijk amper gebruikt.

Een andere kijk op lenen is het lenen van services. Bijvoorbeeld het internet. Tegenwoordig zijn er zoveel wifi verbindingen dat je kan besparen op het hebben van een abonnement thuis. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld geen internet op je telefoon te hebben. Het is namelijk zo dat je straks mogelijk je mobiel toch niet meer op de fiets mag gebruiken en heb je het onderweg dus niet nodig.

Nog een voorbeeld is het lenen van een auto. De sharing economy is erg populair en in opkomst en daarbij horen ideeën zoals het lenen van een auto in plaats van kopen. Dit idee geeft mensen de kans om een auto van particulieren te huren zodat je zelf dus geen auto hoeft aan te schaffen. Vooral voor mensen die fietsend naar het werk kunnen, of bijvoorbeeld met de trein gaan kan dit echt een uitkomst zijn. Maar ook carpoolen kan natuurlijk nog steeds of misschien heeft een vriend of iemand in de familie niet altijd de auto nodig.

 

Besparen door tweedehands te kopen

Als je de bespaartips hierboven niet kunt volgen en toch echt wat moet kopen, probeer het dan tweedehands te krijgen. Marktplaats is al jaren een van de populairste (Nederlandse) sites in Nederland en dit toont aan dat er zowel veel vraag als aanbod is naar tweedehands spullen. En het loont. Vaak zijn producten goedkoper en met een beetje onderzoek is het ook veilig om te kopen. Een goede tip is om producten die je zoekt bewust verkeerd te spellen. Een Louis Vuitton tas die verkocht wordt als Lous Vuiton zullen weinig mensen vinden en worden dan vaak goedkoper weg gedaan omdat het maar niet verkoopt.

Een andere manier om goedkoper tweedehands te kopen is om net na de feestdagen te kijken op sites als marktplaats, eBay en bol.com (die ook tweedehands artikelen verkoopt). Vaak zullen veel cadeaus toch niet zo gewenst zijn en dus worden ze online weer aangeboden.

 

Conclusie

Dit waren 3 bespaartips die je makkelijk toe kan passen om geld te besparen die aantonen dat je vaak het makkelijkste kan besparen door niets te kopen. Als je dan toch echt iets moet kopen, zorg er dan voor dat het tweedehands is.
Heb je zelf nog bespaartips om geld te besparen op je volgende aankoop? Laat het weten in de comments.